Posering



Jag jobbar för tillfället på att försöka lära mig att posera de där drattans dockorna. Det går inget bra, alls. Så det slutar liksom ändå med att det inte blir några helkroppsbilder...

Vinterpromenad!

Ja, här kommer resten av bilderna från promenaden!


Det var fint ute, minst sagt? Älskar när hela skogen är helt vit sådär...


Sedan började det snöa och man kom ut till solen. Helt pltösligt glittrade allt. Tyvärr var det lite svårt att få det på bild men tänk Edward Cullen all over the place. Typ.


Sedan hittade vi ut på sjön, och jag hittade en livboj som såg slightly malplacerad ut?


Ungefär så här härlig var längden på promenaden. Den kändes typ... Never-ending? Pulsa genom snön i en timme. Det känns längre än vad det egentligen är...

Men men, jag fick fina bilder, och det uppskattas alltid!

Fototriss-På spåret

Ja, nästa triss då. Shit, den här var jobbig. Är inte alls nöjd. Men, man får väl stå ut ändå?


Första, på spåret på en LP-skiva. Det blidde till att sno broderns LP-spelare. (min är ju försvunnen efter senaste flytten...) Och en av hans fina skivor! "Sink or Swim" av the Gaslight Anthem i genomskinlig vinyl, fina grejer!


Sedan började jag bli desperat. Det var VÄLDIGT svårt att komma på något. Det hela slutade med att jag frivilligt följde med på en timmas promenad i snön. Jobbigt som fan. Men jag lyckades i alla fall få lite bilder på Folke som hade något på spåret! (förmodligen fryst hästbajs om jag känner honom rätt...)


Aningen suddig, men den är så söt så jag var tvungen att ta med den ändå. Folke håller sig på spåret, för en gångs skull. (och av minen att döma räknar han med att få godis...)

Så, det var det. Jag är... Inte nöjd. Alls. Däremot fick jag med mig en hel bunt mycket finare bilder hem. Men de kommer i ett senare inlägg!

Liten uppdatering sådär?

Hej, här har det gått lite segt de senaste dagarna va? Har lekt med vänner, och då kan det gå lite segt med att uppdatera här.
I vilket fall så tänkte jag försöka få ihop bilder till senaste fototrissen under dagen, tem "på spåret"... Kan verkligen inte komma på vad jag ska hitta på. Men, det blir spännande!
I övrigt har jag även gått med i en "fotostafett", och ja, det blir ju också kul? Men, men. För tillfället får ni klara er utan bilder!

Kick-ass!



Okej, seriöst. Tror det här är första gången någonsin jag har läst en riktigt bra amerikansk serie. (inte för att jag har läst så många...) Tydligen är det en filmatisering på G, såg en bild på IMDB och kollade upp det. Slutade med att jag laddade ner skiten. Och gissa, sista tidningen saknas? Uschuschusch, hittar den inte i sverige heller! Jag vill ha hela skiten, nu! Tydligen släpps den i en samlad utgåva i mars-hallelujah? Jaja, det är väl bara att vänta. Filmen ser jag fram emot i alla fall! (men nu kanske man ska sova, ska ju för en gångs skull upp tidigt imorgon...)

Varm choklad, igen!



Alltså, ja. Varm choklad måste vara det godaste som finns. Speciellt när man ens föräldrar kommer hem från Italien med kakao från Venchi. Och på burken världens bästa recept på varm choklad. Ni vet, så den blir sådär härligt krämig?
God varm choklad+Spisa Ribb-kopp=förmodligen bland det finaste som finns.

Dagen för fotografering av dockor.



Ja, jag vet inte riktigt  vad som hände med mig idag? Blev väldigt sugen på att fota dockor, uppenbarligen. Men jaja, det är väl bra antar jag? Blev mer nöjd med de här bilderna än de jag tog på Mary och Anthony tidigare idag.
Och nu börjar jag verkligen förstå poängen med råformat. Omnom?

Failed attempt



FAIL. Ja, kan inte säga mycket mer än så. Jag jobbar stenhårt på att försöka få bra foton på två dockor tillsammans. Går... Inte så bra. Testade även att fota i råformat den här gången. Misslyckat första försök. Men, man lär sig i alla fall.
(och stackars Anthony är jättegul...)

Svensk vinter...

En snabb bild tagen med macroobjektivet (=jag orkade inte byta) bara för att demonstrera min lycka idag.

Ibland älskar man bara svensk vinter, eller hur? Speciellt när man ska ut i ovädret på promenad med hunden. Utan vantar! När vi var tillbaka såg båda ut som snögubbar. Fina grejer! Verkligen.

Jaja, det kändes lite bättre när jag kom hem och kunde mysa ihop mig i dagens kap, en Alan Paine-tröja. <3 Åh vad underbar den är! Har velat ha en ett bra tag nu, och det var rea på Ströms. 50%, hejnuärdenmin.
Egentligen var dagens plan lite band, fisketråd och pärlor. Istället upptäckte jag och Amanda att det var rea även på Ohlssons... 5 meter tyg och 2 meter band senare. 103,50. Värt.

Men, man kanske skulle stressa sönder sig med skolarbete? Känns som en bra idé...

Tokigheter


Hemma hos mig blir det alltid lite tokigt. Speciellt när man sätter på Folke hans lilla Barbour-rock och slänger på en hatt, bara för att han ska se lite extra gubbig ut. Tjusigt va? Bilden är visserligen inte den bästa, men man förstår ju poängen i alla fall!


Och sedan när Amanda och Christoffer är involverade blir inte saken bättre. Amanda står för konstiga miner och Christoffer för bilder med bröst på... (och jag står för ett försök till en ful min, som inte ens kom med på kort...)


Och Christoffer har övergått från "se så konstig ut på bilder som möjligt" till "se så snäll och duktig ut på bilder som möjligt". Mig lurar han inte i alla fall...

Och ja, som ni kanske förstod var det folk över igår och tittade på outsiders och lagade god mat. Trevligt, trevligt. Lisa och Linn var också med, men de gick innan jag orkade plocka fram kameran. (för det gjorde jag runt ett i natt...)

Outsiders!



(för de som har missat det var jag med i outsiders en snabbis igår ang. mina dockor)

Alltså... Ja. Det var ju spännande. Och det är en oerhört charmerande screenshot, erkänn! Hannah för 1,5 år sedan efter x antal timmar i solen. Omnomnom. Nejmen förresten, det är ju Rebecca, det står ju där nere. Hejsan hoppsan här har man visst bytt namn?

Programmet var... Underhållande. Jag orkar faktiskt inte riktigt bry mig om vad folk kommer tycka om mig och mina dockor efter det här. Om folk tittar på det programmet utan att ta det med en nypa salt så... Lycka till i världen!

Nej, man kanske ska ta och smita iväg och sätta sig och prata med mina bästa vänner dockorna? Jag tror nog faktiskt det...

Dockbesatt!

Jag är definitivt inne i en dockperiod just nu. Det går alltid lite upp och ner det där, men nu har jag precis köpt ett huvud. Och då blir man lite extra peppad.



Både face upen och bilden är vidrig. Men när Mayo får lägga tassarna på honom, då jääävlar~! Han kommer bli riktigt fin minsann. Tyvärr syns inte näsan så bra framifrån, men det är en riktigt härlig Dylan-näsa. Han kommer få fina 60-talskostymer och bångstyrigt hår... Jag längtar! (och så va det det där problemet med att ha råd med en kropp också...)

I vilket fall som helst var det inte allt nytt på dockfronten! Häromdagen beställde jag och Linn nya skor till dockorna också.



Ser ni? Helt underbart. De översta är till Anthony, och är en mindre kopia på Vivienne Westwoods pirateboots! Jag dog när jag såg dem. Helt perfekta!
Och det undre paret får bli till Jake, som huvudet där uppe heter. Känns bra att jag snart kommer ha... Ett huvud och ett par skor? Ingen kropp, inga ögon, inget hår, inga kläder. Bara huvud och skor. Tjusiga grejer.
Jaja, de där skorna blev en dyr historia, men ack så fina de är. De gick inte att motstå.
Och just det, snart ska jag beställa en till peruk till Anthony. Men den kostade typ... $5, så det spelar inte så stor roll...

Varm choklad.



Bilden är helt värdelös men... Helvete vad gott. Gjorde varm choklad med honung, grädde och marshmallows idag. Sjukligt gott, ni anar inte. Varm choklad är seriöst bland det bästa som finns. Mumma...

Besökare och outsiders.



Tog lite bilder på Mary idag och lade upp på bilddagboken. Passade på att länka till bloggen när jag ändå var igång... Bilddagboken fick typ 1200 besökare. Och bloggen fick 50. Jag är i chocktillstånd. Men väldigt kul är det!
Och imorgon sänds outsiders. Vi spelade in programmet för typ 1,5 år sedan och det handlar om dockorna jag samlar på. Jösses det kommer bli helt sjukt. För er som vill kolla går det 20.00 på femman imorgon. Men snälla-ta inte det hela för seriöst? De verkar ha gjort ett bra klippningsjobb trailern att döma. Vi låter som retarderade ungar utan vänner som leker med dockor istället.
Jaja, titta om ni vill?

Fototriss-Klara, färdiga, gå!

Helgen fototriss då? Ja, det var... Lite klurigt. Men jag blev ganska nöjd ändå.

IMG_9138
Klara...

IMG_9140
Färdiga...

IMG_9145
Gå!

Ja, Inte ultimat kanske? Framförallt stör jag mig på att jag inte märkte den där j**la dammtussen förrän bilderna redan var i datorn. Och då orkade jag inte längre. Vi kan låtsas att den symboliserar något bra? Okej?

Mjölk.


Hallelujah! Vad gör man när mamma lämnat stativet på landet-som vanligt-och det baar kliar i fingrarna för att fota?
Jo, man tar ett foto av det första man får syn på, det vill säga mjölkglaset jag just hällt upp. Sedan att ljuset i mitt kök var värdelöst är väl en annan femma. Fota fick jag göra i alla fall. Och mjölk är ju bäst i hela världen så.

Fokus?


Här har ni beviset på att jag behöver en fjärris till kameran. Hur det ser ut innan jag kommer ihåg att kameran fokuserar när man trycker på knappen... Tyckr effekten blev fin ändå dock.

Funderar på att smita ut och fota lite? Om jag hittar mammas stativ...

Ego på kvällskvisten?



Plötsligt händer det-Hannah får egoattack nattetid. Första gången på länge. Kan bero på att det är väldigt spännande att försöka ta bilder på sig själv med macroobjektivet. Kanske ska försöka skaffa en fjärrutlösare när lönen kommer? Och sno mammas stativ? Låter som en plan...

Pannkakskalas!

Idag var jag ledig. Och vad gör man på en ledig dag? Vaknar tidigt av mardrömmar och inser att man måste ta tillbaka Alexis av Hachi så man har sin lilla spökriddare tillbaka. Så det blev till att beordra henne att komma förbi efter skolan. Och det gjorde hon-mot att jag gjorde pannkakor åt henne. Lät trevligt tyckte jag...

Men innan dess hade jag tid åt annat-så jag provfärgade tygfärger så det rök-superkul!



Hachi dög upp vid... Halv två? Och hade råkat klippa sin lugg lite för mycket. Men jag dog för den var så himla söt. Jag vill också se så söt ut i kort lugg!
Kort därefter följde Christoffer, som också ville ses, och det klagar man ju inte på. Faktiskt.



Och... Att reta Christoffer måste vara en av de roligaste sakerna som finns. Faktiskt. Så då måste man ladda upp den här bilden. Hachi är nog den enda i hela världen som lyckats med bravaden att få en bild på honom där han inte fånar sig...

Sedan bar det av till jobbet med koppning, chokladprovning och middag på KGB! Trevlig dag. Faktiskt.

Tävlingsbidrag...



Bidrag till Calrlbom Fotos tävling som går ut på att välja ut den bästa bilden från år 2009. Man vinner trevliga fotogrojer från det här stället~

Orkade inte riktigt engagera mig i att välja ut den ultimaaata bilden, men ja, jag gillar den här i alla fall? Den får duga helt enkelt..

Räkor?



Alltså, bilden i sig är ju helt vidrig. Men... Hennes min är för underbar för att inte visa för världen. Hon ville... Väldigt. Gärna ha räkor.

Fototriss-randigt

Ja, så idag fick jag för mig att jag skulle gå med i någon form av "fototriss"... Jag vet inte riktigt, kändes som ett bra sätt att tvinga sig själv till att fota annat än just dockor? Får se om jag orkar fortsätta, tjock som jag är?
Veckans tema var randigt i alla fall...


Kan nog inte riktigt påstå att bilderna är de bästa, men de får välan duga helt enkelt? Här ovan har vi pappas LP-skivor...


Träådror är ju också randig-på sitt sätt.


Och sist-min randiga skål. Hade egentligen tänkt ha ett randigt tyg till det sista, men det blev så himla fult så då blev det såhär istället... (stekt ris är för övrigt väldigt gott...)

http://fototriss.blogspot.com/

Hemma från London...

...sedan ett tag tillbaka. Är magsjuk och längtar tillbaka, härligt värre!


Hyde park på morgonen, mysigt värre...


Och helt plötsligt blev det sommar? Förvirrande much...


Sedan drack jag världens godaste choklad också. Det var helt sjukt vad god den var. Den var liksom... Krämig? Omnomnom...


Och sisat bilden får bli en random bild. Helt oplanerad. Jag visade Hugo inställningarna på kameran, tog ett foto vid höften och det här blev resultatet. Jag gillar?

I vilket fall som helst var London muchos trevligt. Faktiskt. Sedan blev det back to reality och magsjuka. (fast jag har träffat Linn och Christoffer också, och det var ju trevligt i alla fall..)

London-update.

Ja, nu sitter man här på hotellrummet i London. Åker hem... Tisdag kväll. Inte värt. Ballar ur på tangentbordet till pappas dator, very badly.
Är chockad över bristen på inköp. Bara en enda Vivienne-tröja till exempel? Är iofs ändå rätt nöjd. För... 133 pund har jag fått... En Vivienne-tröja, en Ben Sherman-skjorta, ett par Ben Sherman-jeans, ett par bajsheta mockaboots, två filmer och ett flummigt paraply. Fett värt. Behöver jag säga att jag älskar rea?

Ballar ur på tangentbordet, bye.


Underbart!

Ärligt talat? Kan det bli bättre?

Följande dagar kommer fyllas med...


Avatar i IMAX 3D


Vivienne Westwood


Och självklart London.

Jag dör. Har packat det mesta nu. Imorgon bär det äntligen av! Åh vad jag har saknat London~

Elsas mode

Vissa saker får en verkligen att känna sig som en mästerförfattare. Bland annat den här högen med dynga. Fick den i julklapp av farmor och... Nej, jag är chockad. HUR kan någon publicera sådan skit? Jag har aldrig varit med om värre. Och folk klagar på att Twilight-böckerna är dåligt skrivna, jeez, de tar ju fan nobelpriset i jämförelse.
Man känner sig i alla fall lite peppad? Jag skriver inte bra, det kan jag inte påstå. Men jag skriver bättre än henne i alla fall. Man kanske ska ta och spamma sönder bloggen, bli almighty bloggerska och sedan släppa en bok? Baraföratt? Nej, fy fan.

Jul

Ja, jag vet att jag är seg. Men det har varit lite mycket under lovet, minst sagt. Jobbar så gott som hela tiden, ch när jag inte gör det träffar jag kompisar.

I vilket fall som helst tänkte jag att jag kunde lägga upp lite bilder från julafton i alla fall!



Vi börjar med en bild på Folke. För han är söt. På julafton var vi ute och åkte pulka med honom. Fattar ni hur kul det är? Han är helt galen i snö, och blir ännu galnare när vi åker pulka~



Vi hade trevligt i alla fall. Och Hugo hade sin keps på sig, som vanligt. Mössa snart kanske?



När det började bli kallt tände vi en eld och mamma och pappa sprang iväg och hämtade supergod soppa och korv att grilla. Måltiden avslutades självklart med marshmallows. Omnomnom...



När det blev dags för julklappsöppning satt pappa i sin fåtölj och såg gubbig ut. Det kanske inte gjorde saken bättre att han på bilden sitter och beundrar sina presenter från Hugo? Två DVD:er, ena en gammal dokumentär om Dylan och den andra någon form av konsert med Springsteen? Gubbrock, oja~



Och så julbord såklart! Supermumsigt och trevligt.

Det jag gillade mest med den här julen var att vi inte hade några krav. Det var liksom, bara familjen och vi stressade inte och hade det tråkigt, vi bara tog det lugnt. Som när det visade sig att antennen var trasig och vi inte kunde se på Kalle Anka. Attityden på det? "Jaja, ska vi äta kakor då?" Trevligt värre!

RSS 2.0