Recept på vit tryffelkaka



Eftersom att folk frågade efter receptet på kakan så kommer det här!

Ingredienser:

-2 ägg
-4 msk socker
-Knappt 1 dl vetemjöl
-50g vit choklad, smält

-3 dl vispgrädde
-350g vit choklad, i bitar
-250g mascarponeost

-samt eventuellt mörk choklad till garnering

1. Smörj en rund form, ca 20 cm i diameter. Endast med smör! Välj gärna en lite högre form. Vår tryffelsmet fick inte riktigt plats, så vi fick äta upp resten på stört istället. (mycket uppskattat)

2. Vispa ägg och socker LÄNGE, det vill säga tills smeten är ljus och lite skummig, vispen ska lämna spår i smeten ett tag.

3. Skeda ner mjölet och vänd sedan ner den den smälta chokladen (50g alltså) Slicka rent skålen chokladen låg i.

4. Häll smeten i formen och grädda i 180° i 25 minuter. Låt svalna. Försök att låta bli att sno av den vita chokladen under tiden, och misslyckas.

5. Häll vispgrädden i en kastrull. Låt koka upp. Se till att röra så att grädden inte bränner fast! Släng i resten av den vita chokladen (efter att du provsmakat den igen) och rör om tills den har smält. Ta sedan av spisen och rör tills smeten nästan har svalnat.

6. Tillsätt mascarponen, rör och häll på kakan. Ställ kakan kallt och vänta. Och gå och provsmaka lite då och då när du har tröttnat på att vänta. Det tar några timmar för den att stelna helt. Om du tröttnar kan du slänga in den i frysen en liten stund också. Men inte så länge att den fryser!

7. Ät tills du storknar, och lite till. Skitgott med hallonsås till också!


Receptet kommer från boken "Choklad" som är utgiven av "Parragon" förlag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0